ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 19  Μαρτίου 2022

 

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  350 αθλητές

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11:00 π.μ.

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Τοποθεσία “Χωράφα” στο περιαστικό δάσος Καβάλας

 

ΜΗΚΟΣ: 13.5 Χιλιόμετρα

 

ΘΕΤΙΚΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ: 630 μέτρα

 

Ξεκινάμε από την τοποθεσία “Χωράφα” στο περιαστικό δάσος της Καβάλας και αφού διανύσουμε 700 μέτρα άσφαλτο ανηφορικής κλήσης , στρίβουμε αριστερά για να μπούμε σε καλογραμμένο μονοπάτι που κινείται με ομαλές κλήσεις, σχεδόν παράλληλα με τον περιφερειακό δρόμο της πόλης.

 

Μέχρι την τοποθεσία της παλιάς δεξαμενής που βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, κινούμαστε σε μονοπάτι με ήπιες κλίσεις , για να συνεχίσουμε μετά σε πιο τεχνικό, μέσα σε πευκοδάσος, φτάνοντας μετά από 4 χιλιόμετρα στον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας.

 

Συνεχίζουμε ανηφορικά και σε 500 μέτρα συναντάμε άσφαλτο, την διασχίζουμε κάθετα και μπαίνουμε σε μονοπάτι με έντονη ανηφόρα για τα επόμενα 2 χιλιόμετρα, φτάνοντας στον κεντρικό σταθμό τροφοδοσίας στη θέση "Φουντούκλη",  έχοντας διανύσει 7 χιλιόμετρα.

 

Μετά τον σταθμό διασχίζουμε ξέφωτο και συναντάμε έναν χωματόδρομο, εδω στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τον δασικό δρόμο για 200 μέτρα και βρίσκουμε στα δεξιά   μας  καλογραμμένο μονοπάτι ελαφρώς κατηφορικής κλήσης , για να φτάσουμε στην θέση "Σταυρός",  που μας αποζημιώνει με την πανοραμική θέα της πόλης.

 

Από το σημείο αυτό και μετά ακολουθούμε χωματόδρομο για τα επόμενα 800 μέτρα,  όπου και στρίβουμε δεξιά σε έντονης κατηφορικής κλήσης μονοπάτι. Μετά συνεχίζουμε σε ελαφρώς ανηφορικό μονοπάτι, βγαίνουμε σε χωματόδρομο,  τον ακολουθούμε για 200 μέτρα και περνώντας κάτω από τον λόφο του Κουλέ, συνεχίζουμε σε μονοπάτι κατηφορικής κλίσης μέσα σε πανέμορφο πευκοδάσος και καταλήγουμε μετά από 2 χιλιόμετρα στον τερματισμό.